محل تبلیغات شما

طرز تهیه انواع لواشک در خانه.

لواشک یکی از تنقلات خوشمزه ایرانی است که از شیرهٔ غلیظ‌ شده میوه‌هایی مانند آلوچه، زردآلو، آلو، کیوی، سیب، زرشک و غیره تهیه می‌شود.
لواشک زردآلو و گلابی
فصل گرما فصل خوراکی های خوشمزه و تنقلات جذاب است. یکی از خوش طعم ترین تنقلات هم لواشک است که با طعم های متنوع باب سلیقه ی همه است.  معمولا برای تهیه لواشک از میوه‌هایی مانند آلوچه، زردآلو، آلو، قیسی، کیوی، انار، زرشک و یا ترکیبی از چند میوه استفاده می‌شود و تهیه لواشک خانگی بر خلاف آنچه تصور می‌شود بسیار ساده است.

لواشک یک خوراکی پرطرفدار است و طعم های متنوعی نیز دارد، انتخاب میوه برای طعم لواشک نکته مهمی است که باید در این خصوص رعایت شود. سیب برای لواشک شیرین ، آلوچه و زرد آلو برای لواشک ملس و آلبالو، کیوی و انار برای ترش، با ابتکار می توانید چند میوه را با هم مخلوط کرده و طعم های جدیدی برای لواشک خانگی بدست آورید.

لواشک زردآلو و گلابی

روش تهیه لواشک خانگی

فصل گرما فصل خوراکی های خوشمزه و تنقلات جذاب است. یکی از خوش طعم ترین تنقلات هم لواشک است که با طعم های متنوع باب سلیقه ی همه است. علاوه بر این، لواشکی که در منزل تهیه می‌شود بهداشتی‌تر بوده و شما می‌توانید ترشی، شیرینی و میزان نمک آن را بر اساس ذایقه خود تعیین کنید.

 

برای تهیه لواشک خانگی می‌توانید خلاقیت به خرج دهید. ترکیبی از همه میوه‌های داخل یخچال را داخل قابلمه ریخته و لواشکی با طعم جدید درست کنید.

 
درست‌کردن لواشک تقریبا قانون خاصی ندارد و شما می‌توانید از هر میوه‌ای با هر طعم و مزه‌ای از میوه‌های نارس و سفت گرفته تا میوه‌های حسابی رسیده و له‌شده در تهیه لواشک استفاده کنید.

البته با توجه به آلودگی هوا، نداشتن آفتاب کافی در برخی منازل می توان از وسایلی چون شوفاژ، بخاری، فر و غیره برای تهیه لواشک استفاده کرد. 

برای تهیه لواشک خانگی در مرحله اول بعد از شستن کامل میوه ها، آنها را پوست بگیرید و هسته هایشان را جدا کنید. سپس میوه ها را در قابلمه بریزید و تا بالای میوه ها آب بریزید. میوه ها حداقل دو ساعت به آرامی بپزند. برای آلبالو، گوجه سبز و یا میوه های دانه ریز نیازی به جداسازی هسته نیست، طی فرآیند پخت هسته ها خود به خود جدا می شوند.

همزمان با پخته شدن، به کمک کفگیر میوه ها را له کنید تا بهتر پخته شوند و یکدست شوند. در این مرحله کمی نمک و در صورت تمایل کمی رب انار بریزید و باز هم به خوبی میوه ها را هم بزنید.

پس از اینکه میوه ها خوب پخته و یکدست شدند و آب میوه ها هم غلیظ شد، شعله را خاموش کرده و اجازه می دهیم تا کمی حرارت آنها کمتر شود. به کمک یک سبد دانه ریز و یک قابلمه ی بزرگ میوه ها را جداسازی و یکدست می کنیم. میوه های پخته شده را داخل سبد میریزیم و به کمک کفگیر شروع به له کردن مواد سبد می کنیم.

این کار را تا جایی ادامه می دهیم تا تفاله ی خیلی کمی باقی بماند. مایع بدست آمده  پس از بهم زدن، باید به اندازه ماست زده شده غلیظ باشد. داخل سینی و یا سفره را با روغن مایع به خوبی چرب می کنیم، البته نباید این روغن زیاد باشد، فقط به اندازه ای که خاصیت جداسازی داشته باشد.

مایع لواشک را بهم می زنیم تا یکدست شود و داخل سینی می ریزیم تا ضخامت آن کمتر از هشت میلیمتر باشد. نسبت به غلظت ضخامت لواشک را در نظر میگیریم. اگر لواشک بیش از حد ضخیم باشد یا یکدست نشده باشد، کپک می زند. حال سینی ها را در جایی که آفتاب بخورد و رطوبت نباشد قرار دهید.

حدود دو تا سه روز زمان نیاز است تا لواشک خوشمزه ما اماده شود. بهتر است لواشک ها را با لایه های نازک درون نایلون قرار دهید. و در پایان انها را در جای خشک و خنک نگهداری نمایید. امیدواریم بتوانید یه لواشک خوشمزه و عالی تهیه نمایید.

ساده‌ترین و متداول‌ترین روش‌‌ تهیه لواشک، خشک‌کردن پوره غلیظ میوه زیر نور خورشید است به این ترتیب که ابتدا عصاره میوه را گرفته، آن را با چاشنی‌های دل‌خواه ترکیب می‌کنند و سپس مانند نان لواش آن را خیلی نازک پهن می‌کنند تا خشک شود.

لواشک زردآلو و گلابی

روش‌های خشک‌کردن لواشک خانگی(آفتابی)

رایج‌ترین و بهترین روش خشک‌کردن لواشک، قراردادن آن زیر نور مستقیم خورشید است. از آنجا که بیش از ۹۰ درصد لواشک‌ها را با میوه‌های متنوع تابستانی درست می‌کنند و نور خورشید هم در تابستان به اندازه کافی هست، این کار بهترین روش برای خشک‌کردن لواشک‌هاست.

بای جلوگیری از نفوذ ات و گردوغبار، می‌توانید یک تور روی لواشک‌ها بکشید. دقت کنید که تور روی سطح لواشک نیفتد و به شکلی روی لواشک‌ها قرار گیرد، که با سطح رویی لواشک فاصله داشته باشد.

روش خشک کردن انواع لواشک در فضای بسته (جلوی پنکه)

اگر به حیاط یا بالکن دسترسی  ندارید یا اینکه هوای آزاد مساعد خشک‌کردن لواشک نیست، می‌توانید لواشک‌ها را داخل خانه و جلوی پنکه خشک کنید البته توجه کنید که این روش زمان بیشتری می‌برد. از شوفاژ و بخاری نیز می‌توان برای خشک‌کردن لواشک در فصول سرد سال استفاده کرد.

به این صورت که لواشک را نزدیک شوفاژ یا جلوی بخاری و یا حتی روی بخاری یا شوفاژی که حرارت خیلی کم دارند قرار دهید. به این صورت لواشک به تدریج با گرمای شوفاژ یا بخاری خشک می‌شود.

نکته مهم: کابینت سرد و خشک بهترین محل نگهداری لواشک است، بنابراین هرگز آن را درون یخچال نگذارید، چون به هم می‌چسبد.

لواشک زردآلو و گلابی

لواشک انار خانگی


مواد لازم:
- دانه انار     ۱ کیلو
- نمک        ۱ ق مرباخوری

طرز تهیه:
پایه و اساس درست‌کردن همه لواشک‌ها مثل هم است یعنی؛ جوشاندن میوه، گرفتن عصاره آن، پهن‌ و خشک‌کردن لواشک زیر نور خورشید یا جلوی باد پنکه. طرز تهیه لواشک انار هم مانند سایر میوه هاست به این صورت‌که: باید ابتدا انارها را دانه کنید و داخل ظرفی ریخته، روی آن‌ها نمک بپاشید.

حدود ۲ ساعت صبر کنید تا نمک به خورد انارها برود. بعد از این مدت، دانه‌های انار را داخل بلندر یا مخلوط کن بریزید تا خوب له شوند. دانه‌های له‌شده انار را از صافی عبور دهید و بعد، عصاره جداشده را در صورت تمایل به همراه مقداری آب انار به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید.

وقتی کمی غلیظ شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود تا دست‌تان نسوزد. کف یک سینی آلومینیومی را سلفون بکشید و عصاره انار را کف سینی به طور یک‌دست پهن کنید. بعضی افراد برای بهتر جداشدن لواشک از سینی، کف سینی را چرب می‌کنند اما این کار توصیه نمی‌شود؛ زیرا اگر از سینی آلومینیومی مناسب استفاده کنید، نیازی به چرب‌کردن کف سینی و حتی پهن‌کردن سلفون نیست.

سینی لواشک را زیر نور خورشید و یا جلوی پنکه قرار دهید تا لواشک خشک شود. معمولا بعد از یکی، دو روز لواشک خشک شده و آماده مصرف است. لواشک را داخل یخچال نگهداری کنید.

لواشک زردآلو و گلابی

لواشک کیوی


مواد لازم:
- کیوی               ۲ کیلوگرم
- نمک یا شکر      به میزان لازم

طرز تهیه:
ابتدا کیوی را پوست کنده و ریز خرد کنید و روی حرارت ملایم بگذارید (تا جایی که ممکن است قسمت هسته کیوی یا همان دانه‌های سیاه را جدا کنید، به این صورت که می‌توانید کیوی را حلقه‌حلقه برش زده و با قالب دایره‌ای کوچک، قسمت وسط را جدا کنید.) در ابتدای پخت، کیوی آب می‌اندازد و با همان آب پخته و نرم می‌شود پس نیازی به اضافه‌کردن آب نیست.

اگر کیوی ترش است و شما لواشک ترش دوست دارید، نیازی به اضافه‌کردن شکر نیست. در غیراین‌صورت، به مقدار دلخواه به آن شکر اضافه کنید.

وقتی آب آن تبخیر شد، با گوشت‌کوب آن را له کنید. کف سینی مورد نظر را با یک لایه نایلون یا سلفون بپوشانید و مایه لواشک را به طور یکنواخت روی آن پهن کنید و اجازه دهید خشک شود. بعد از خشک‌شدن لواشک کیوی، آن را با قیچی به شکل دلخواه ببرید.

می‌توانید از دستگاه‌های مخصوص خشک‌کردن میوه و یا از فری که قبلاً روشن کرده و بعد خاموش کرده‌اید نیز استفاده کنید. به این صورت‌که سینی را درون فر قرار دهید و چندبار لواشک را چک می‌کنید تا وقتی که لواشک به اندازه کافی خشک شود و یا حتی می‌توانید حرارت بخاری را به حداقل رسانده و سینی را با فاصله (روی پایه به فاصله ۱۰ سانتی‌متری) روی بخاری قرار دهید و یا روی شوفاژ بگذارید تا لواشک شما خشک شود.

همچنین می‌توانید برای خوش‌رنگ‌تر شدن لواشک کیوی، کمی رنگ مجاز خوراکی سبز نیز در حین پخت به آن اضافه کنید.


طرز تهیه لواشک کیوی بدون پخت

برای تهیه لواشک کیوی به روش دوم یا همان روش بدون پخت ابتدا باید کیوی‌ها را پوست گرفته و مثل دفعه قبلی خرد کنید. کیوی‌های خردشده را داخل مخلوط‌کن یا بلندر بریزید تا کاملا پوره شوند.

پوره کیوی را کف سینی آلومینیومی به صورت یک‌نواخت بریزید و زیر نور آفتاب یا جلوی بخاری قرار دهید تا لواشک شما خشک شود.

نکته مهم: کیوی میوه‌ای است که به تنهای تبدیل به لواشک نمی‌شود، چون اسید بالایی دارد و هرگز نمی‌گیرد. باید با میوه‌ای مثل آلو ترکیب شود.

لواشک

لواشک آلبالو خانگی

مواد لازم:
- آلبالو       ۱ کیلوگرم
-  نمک      به میزان لازم

طرز تهیه:
برای تهیه لواشک آلبالو ابتدا آلبالو‌ها را بشویید و داخل قابلمه ریخته و همانطور که خیس هستند، روی آن‌ها نمک بپاشید. آلبالوهای نمک‌پاشی‌شده را روی شعله بگذارید تا پخته شوند.

وقتی آلبالوها پخته شدند، شعله را خاموش کرده و اجازه دهید کمی خنک شوند. آلبالوها را فشار داده و از صافی رد کنید. البته می‌توانید تفاله‌های آن را هم داخل غذاساز ریخته و در آخر با عصاره آلبالو مخلوط کنید‌.

حالا یک نایلون یا سلفون کف سینی پهن کرده و مایه لواشک آلبالو  را به صورت یک‌نواخت داخل آن بریزید. سینی را جلوی آفتاب بگذارید تا لواشک خشک شود. حدودا ۲ روز طول می‌کشد تا لواشک خشک و آماده خوردن شود.

لواشک زرشک

برای تهیه لواشک زرشک ابتدا زرشک تازه ‌را خوب پاک کرده و بشویید. زرشک‌های شسته‌شده را داخل سبد آبکش بریزید.

حالا یک قابلمه مناسب برداشته و زرشک‌ها را داخل آن بریزید. توجه کنید اندازه قابلمه باید به اندازه‌ای باشد که آب زرشک‌ موقع جوشیدن سرازیر نشود.

حدود ۱ پیمانه آب به زرشک‌ها اضافه کنید و اجازه دهید با شعله بسیار ملایم بجوشد. وقتی یکی دو قل زد و مقداری از آب جوشید، زرشک‌ها را همراه با آب آن‌ها داخل مخلوط‌کن بریزید و خوب میکس کنید.

کف یک سینی سلفون بکشید و روی سلفون را چرب کنید و مایه را خیلی نازک کف سینی بریزید. با کمک کاردک روی لواشک را صاف کنید تا یک‌دست شود و زودتر خشک شود.

حالا سینی را پشت پنجره‌ای که آفتاب گیر باشد قرار دهید و یا اینکه روی شوفاژ و یا جلوی بخاری بگذارید تا لواشک زودتر خشک شود.

نکات مهم در تهیه لواشک زرشک: سعی کنید بیشتر از ۱ پیمانه آب روی زرشک‌ها نریزید چون در این صورت مدت زمان جوشیدن آب طولانی‌تر شده و رنگ زرشک‌ها و در نهایت لواشک شما تیره می‌شود.

برای تهیه لواشک زرشک از  زرشک خشک‌شده نیز می‌توانید استفاده کنید. در این صورت باید زرشک‌ها را ۲۴ ساعت در آب خیس کنید.

معمولا لواشک زرشک را به صورت مخلوط تهیه می‌کنند. یکی از شناخته‌شده‌ترین انواع لواشک؛ لواشک زرشک و انار است.

لواشک زردآلو و گلابی

لواشک آلو

این روز‌ها بهترین زمان برای خرید این میوه‌های رنگارنگ است. آلو انواع مختلفی دارد و در رنگ‌های زرد، سرخ و بنفش و با طعم‌های ترش، شیرین و ملس دیده می‌شود. غیر از این، نوع آبدار و گوشتی دارد که طبیعتا نوع آبدارش برای درست کردن لواشک، بسیار مناسب‌تر است.

مواد لازم:
- آلو          یک کیلوگرم
- نمک       یک قاشق مرباخوری
- آب         دو لیوان

طرز تهیه:
معمولا آلو‌های رسیده و له شده برای پخت لواشک مناسب ترند. آلو‌ها را خوب بشویید و درون قابلمه بریزید. دو لیوان آب را روی آلو‌ها بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید. اول شعله را زیاد کنید تا آب جوش بیاید، اما بعد از جوش آمدن، حتما شعله را کم کنید و نمک را اضافه کرده و خوب هم بزنید.

اصلا به این فکر نکنید که در قابلمه را بگذارید، چون خیلی زود آلو‌ها سر رفته و گاز شما را کثیف می‌کند. هرگز آب بیشتری به قابلمه آلو اضافه نکنید، چون باید غلظتش حفظ شود. نگران نباشید آلو‌ها به کف قابلمه نمی‌چسبد. هر چند دقیقه یک بار که گذرتان به آشپزخانه افتاد، قابلمه آلو را هم بزنید، اما لازم نیست بالای سرش بایستید. هرچه آلو با حرارت کم و زمان زیادتری بپزد، لواشک بهتری به شما می‌دهد.

بعد از گذشت یک یا دو ساعت که بستگی به جنس آلو دارد، حرارت را خاموش کنید. بهترین زمان موقعی است که آلو‌ها دیگر شکل خود را از دست داده اند و وقتی هم می‌زنید، هسته‌ها جدا شده و روان و معلق در قابلمه دیده می‌شوند. محصول هم شبیه آش شده است. اگر آلوی شما زردرنگ است و دوست دارید رنگش قرمز شود، کافی است چند دانه آلوی قرمز به ظرف اضافه کنید. اگر آلو قرمز نداشتید، چند عدد گیلاس هم می‌تواند این کار را بکند.

به خاطر داشته باشید هرگز برای ترش شدن لواشک، آبلمیو یا افزودنی دیگری اضافه نکنید. ترشی خود آلو همراه با نمک کافی است. قابلمه را بگذارید تا خنک شود. بعد از خنک شدن یک لگن و یک آبکش یا صافی اندازه هم و مناسب، آماده کنید.

آلو‌های پخته را داخل آبکش یا صافی بریزید و یا دست آن را هم بزنید تا به تدریج از صافی رد شده و به کاسه یا لگن زیری بریزد. اگر دست شما به آلو یا مواد اسیدی حساس است، حتما موقع صاف کردن آلو، دستکش دستتان کنید. این قدر این کار را ادامه دهید تا فقط هسته‌ها آلو در آبکش باقی بمانند. حالا مایع لواشک آماده است.
 
لواشک زردآلو و گلابی

لواشک زردآلو و گلابی

اگر شیرین پسند هستید از لواشک آلو فاصله بگیرید. سراغ زردآلو‌های مانده در یخچال بروید یا به قیمت ارزان تری زردآلو‌های له شده را از میوه فروشی تهیه کنید.

برای شیرین‌تر شدن لواشکتان، می‌توانید چند گلابی به آن اضافه کنید. در نظر بگیرید که تمام لواشک‌ها خاصیت روان کردن مزاج را دارند، چه رسد به این لواشک! این خاصیت این لواشک به خاطر گلابی بیشتر هم هست، پس موقع مزه مزه کردن لواشک، حواستان به این خاصیت هم باشد.

 لواشک یکی از تنقلات خوشمزه ایرانی است که از شیرهٔ غلیظ‌ شده میوه‌هایی مانند آلوچه، زردآلو، آلو، کیوی، سیب، زرشک و غیره تهیه می‌شود.



مواد لازم:
- زردآلو          یک کیلوگرم
- گلابی          سه عدد
- نمک           نصف قاشق مرباخوری
- آب             دو لیوان

طرز تهیه:
زردآلو‌ها را بشویید و بگذارید آبشان برود. تمام زردآلو‌ها را دو نیم کرده و هسته آن‌ها را خارج کنید. زردآلو‌های دو نیم شده را داخل قابلمه بریزید. گلابی‌ها را شسته و قاچ کنید. چوب و هسته میانی آن‌ها را خارج کنید و همراه زردآلو‌ها داخل قابلمه بریزید. آب را اضافه کنید.

ابتدا با حرارت بالا و بعد از جوش آمدن با حرارت پایین آن را بپزید. نمک را فراموش نکنید. به خاطر بافت سفت گلابی این لواشک زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد. باید آن را هم بزنید. بعد از گذشت تقریبا سه ساعت وقتی دیگر میوه‌ها قابل شناسایی نبودند، حرارت را خاموش کنید.

بگذارید قابلمه سرد شود و بعد آن را داخل آبکش یا صافی بریزید که زیرش لگن مناسبی قرار دارد. دستکش بپوشید و مخلوط لواشک را صاف کنید، چون ممکن است دانه‌های بافت گلابی زیر دندان حس شود، صافی ریزتری انتخاب کنید. مخلوط غلیظ تری نسبت به لواشک آلو رو به رو می‌شوید. پس حواستان باشد سینی بزرگ تری انتخاب کنید و لایه نازک تری از آن را داخل ظرف پهن کنید.
 

لواشک آلبالو، زرشک و انار

ترکیبی از آلبالو، زرشک و انار، لواشک فوق العاده‌ای به شما می‌دهد. کسانی که دوست دارند معده شان سوراخ شود یا معده قوی دارند، این لواشک را امتحان کنند. این معجون فوق العاده ترش، روز شما را می‌سازد البته اگر آن را با معده خالی مصرف نکنید، بهتر است این خوراکی هیجان انگیز را بعد از غذا میل کنید.

توجه کنید تمام این میوه‌های قرمز، منبع مهم آنتی اکسیدان هستند و برای سلامتی بسیار مفید. خوبی این لواشک این است که بسیار سلامت است و خوردنش به کسانی که چربی و قند خون دارند، توصیه می‌شود.

مواد لازم:
- آلبالو            یک کیلوگرم
- زرشک          ۲۵۰ گرم
- انار                چهار عدد
- نمک             دو قاشق مرباخوری
- گلپر             یک قاشق چایخوری
- آب              چهار لیوان

طرز تهیه:
این لواشک پخت نسبتا سخت تری دارد و به خاطر گرانی میوه هاش، هزینه بر است. پختن این لواشک کمی سخت‌تر و متفاوت از آلوست. چون جنس و بافت این میوه‌ها با هم همخوان نیست، شیوه پخت جداگانه‌ای دارند. ابتدا انار‌ها را دانه کنید. به وسیله آبمیوه گیری یا با فشار گوشتکوب می‌توانید آب دانه‌ها را بگیرید.

آب انار را داخل یک قابلمه بریزید. به آب انار نمک و گلپر اضافه کنید و بگذارید روی حرارت کم به جوش بیاید. حرارت را کم کنید و چند ساعتی صبر کنید تا مایع غلیظ شود. وقتی مایع به غلظت رب رسید، زیر آن را خاموش کنید و بگذارید سرد شود.

در این فاصله، آلبالو‌ها را شسته و بدون این که هسته گیری داخل قابلمه بریزید، زرشک‌ها را هم شسته و به قابلمه آلبالو اضافه کنید، چون هر دو میوه بافت یکسانی دارند، زمان پختشان شبیه هم است. آب و نمک را فراموش نکنید. با حرارت نیمه اجاق گاز، آن را دو ساعتی بپزید و چندین بار هم بزنید. وقتی شکل آلبالو‌ها از دست رفت و دیگر آلبالوی درسته‌ای ندیدید، حرارت را خاموش کنید.

بعد از سردشدن، آلبالو و زرشک را از صافی رد کنید. ممکن است دانه‌های زرشک حل نشده باشند، اما نگران نباشید، خاصیتش را به مخلوط لواشک شما داده است. حالا مخلوط لواشک را از صافی رد کنید. آب انار سفت شده را هم به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. مطمئنا از دیدن رنگ قرمز شفاف و زیبای مخلوط به دست آمده شگفت زده خواهیدشد.

نکته مهم: می‌توانید خلاقیت به خرج دهید. ترکیبی از همه میوه‌های داخل یخچال را داخل قابلمه ریخته و لواشکی با طعم جدید درست کنید.



تبیان

کنترل قند خون با چاشنی های خوشمزه و معطر

فواید زردچوبه برای پوست و مو

نخستین انسانی که به مریخ می‌رود ممکن است یک زن باشد

لواشک ,  ,تهیه ,هم ,داخل ,آب ,    ,آن را ,را داخل ,تهیه لواشک ,کنید و ,داخل قابلمه ریخته ,تهیه لواشک خانگی ,مانند آلوچه، زردآلو، ,میوه‌هایی مانند آلوچه،

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Noreen's blog geotairito آمار سی سی فروش ، تعمیرات ، ارتقا کامپیوتر ، لپ تاپ | کامپیوتر سروقد در مشهد ساخت ویلا پرتال تفریحی مشهود Ralph's collection ranstivices خبرکتاب - دنیای کتاب و کتاب خوانی Lawrence's game